This is the WORLD !

.My Hopes.
Saturday, 21 April 2012 | 05:54 | 0Childish
.Assalamualaikum weyy.
Haha . What the ...

Hoiii ! Hampa semua sihatttt ? Aku sihatt ! Well , dah lama aku takbukak blog . Aku busy skit sebab aku adalah MANGSA PMR 2012 weyyy ! 

Solat hajat dan bacaan Yassin dah start seminggu yg lepas . Bila benda tuh dah start maksudnya aku pun kena start jugak study and hafal fakta sebab Sejarah aku * . HAHA ! Betulkah ? Entah . Malas nak ambik pusing .

So , these are my hopes . Harap boleh jadi hampa punya hopes jugak .

Hopes :
--> KATAKAN TIDAK PADA COUPLE ! *baru break -.-
--> PMR 2012 , 9A INSHA ALLAH ! 
--> Aku perlu tunaikan janji aku yg tahun lepas iaitu 'BELI TART NENAS KAT FATIN 'ALYAA .*junior aku yg baik XP

Itu je kot . Apaper pun , Good luck for all yg ambik PMR tahun ni ! Fight ! Fight !




2012
Thursday, 29 December 2011 | 14:04 | 0Childish
hye semua!!

hurmm.. sebulan aq x bka blog..
mcm2 dh jdi kat blog aq..
x da msa nk repair blog daa..
dok kalot wat keja skolah..hehe~

pejamcelik2 dh nk abis cuti dh..
rasa masa berlalu bgitu pantas..
bnyak prasaan yg ada kat diri ni..
antaranya : takowt, gementar, scary & lain2..
takowt sbub keja skolah bnyak lagi (x siap meh!!)
gementar sbub nk ambil PMR tahun dpan..
scary sbub BA x brapa boleh lgi (perlu diperbaiki)

pa2 pown, kna ambil PMR gak tahun dpan..
no matter i'm ready or not.
so, kpada calon2 PMR 2012 blajar lh rajin2 & slamat berjaya dngan cemerlang..
AMIN!!
SeSi LuAhn Pra$aaN
Monday, 28 November 2011 | 10:16 | 0Childish
Hye kwn2.  
arini aq nk wat sesi luahan prasan skit.
hrap korang semua sudi baca yeah! klau x sudi, sudi2kn la untuk bca. hehe


ada la sorang bdx nie ( nk kta bdx, x la sngat sbub dh matang dh )
manjang jga tepi kain aq je, mmg x de keja btul.
time aq hidup sng, dia dok menyusahkn aq.
time aq hidup susah, dia mnyusahkn lagi hidup aq.
haish! x taw la nk kta pa kat dia.
manjang dok wat pulon lebih je, sakit aty tngk muka dia.


dia slalu kta kat aq, ramai org yg x suka kat aq.
lantak kat aq la klau depa x ska kat aq, yg dia dok kalot pa tah! aq x penah kcau hid0p dia.
yg diri dia x maw tngk. dok kalot ngan hal diri aq, mmg pulon btul.
dh la dok cita kat semua org yg aq ska kat dia. mmg **** btul dia tuh!
aq x penah ska kat dia, wlaupown sesaat. haish!


aq malas nk kata lebih kat dia, nnty aq plak yg dapat dosa.
lantak la kat diri dia nk jdi pa.
tpi apa yg aq harap, dia akn berubah.
jngn dok kalot lagi pasal diri org laen.


k ar, mata i pown dh nk tutup dh nie.
papai!
( sowy sbub ending post nie x elok. aq malas nk bgi elok, kang aq plak dpat dosa sbub dok marah2 )
TipS2 Untk MeMikaT WanIta
Sunday, 27 November 2011 | 10:17 | 0Childish
Cara memikat wanita mengikut sunnah

1. menyatakan hasrat melalui keluarga wanita, misalnya ayah si gadis itu. Cth: Nabi saw menyatakan hasrat hatinya kepada Aisyah melalui Abu Bakar dan Hafshah melalui ayahnya Umar al-Khattab (bukhari dan Muslim) Fiqh: apabila kita sudah ada hubungan yang kuat dgn ayah dan ayah si gadis telah mengenali si fulan, maka mudahlah anda menyalurkan hasrat hati anda

2. boleh secara langsung menyatakan hasrat hati kepada gadis juga boleh melalui perantara. Misalnya Nabi saw meminang Ummu Salamah secara terus melalui wakilnya Hathib bin Abi Balta’ah (muslim 1525). Imam Nasa’iy melapurkan Abu Talhah melamar Ummu Sulaim secara langsung tanpa perantaraan. Ini cara gentleman, terus menyatakan hasrat suci kepada gadis itu. (sahih anNasa’iy 3133)

3. Memikat wanita melalui pengaruh tokoh masyarakat. Imam Bukhari-Muslim melapurkan dari Sahl bin Sa’ad, bahawa ada sahabat yang menggunakan kedudukan RasuluLlah saw untuk masuk memikat hati perempuan. Bukhari 4642. Lalu Rasulullah mengirim arahan bahawa lelaki itu mendapat restu baginda utk meminang wanita tsb.

4. menggunakan bahasa sindiran kepada gadis idaman. Dalilnya: AQ 2:235 (dan tidak ada dosa bagi kamu meminang wanita2 itu dengan sindiran). Kaum salaf menggunakan pelbagai teknik samada dari segi lisan dan perbuatan utk menyatakan hajatnya kepada wanita idaman. ada yg mengirim salam dan ada yang mengutus hadiah dan ada yang menyindir dengan kata-kata simbolik (ahkamul Qur:an oleh Ibnul Arabi (1/212-213)

Begitulah antara cara memikat si dia menurut asSunnah. selamat mencuba. Sekian

2011
Wednesday, 9 November 2011 | 04:17 | 0Childish
hye semua..
nmpaknya tahun nie berlalu bgitu pantas.
x sempat nk bergembira, tapi apa bleh wat.
tahun dpan dh nk exam..
haish!!

hmm..
kpada irshadian, study la lek lok.
tahun dpan nk exam dh.
lpas tu kalau korang nk enjoy, enjoy la puas2..

kpada yg baru form 1, jngan ingat nk berseronok..
skarang nie masa berlalu begitu pantas..

lastly, do your best when you do something in your life..
k ar, bubye..
salam..
~eXaM~
Monday, 10 October 2011 | 01:22 | 0Childish
exam!!!
huh, tension...
kna study..
x bleh tengok tv..
x bleh mesej..
x bleh online..
x bleh tido..
x bleh blajar..
x bleh main..
x bleh g skolah..
dan x boleh wat semua bnda..
huhux..
Ucapan Seorang Raja
Saturday, 20 August 2011 | 18:20 | 21Childish
Assalamualaikum semua..
Beta harap kalian semua sihat..
Nmpaknya hari ni beta x bleh berucap lama2 krana tandas sedang menunggu beta..
Beta ada temu janji ngan dia, jadi beta berucap sat saja..
Dikesempatan ni beta ingin mengucapkn slamat hari raya kpada sesiapa yg hadir untuk mengimarahkn negara beta yakni blog..
Walaupown raya lambat lagi, tetapi x salah kalau ucap awal2.. mna la tau ini ucapan terakhir beta.. kita x tau bila malaikat maut akan dtang menjemput kita..Jadi x salah nk ucap awal2..
Beta rasa stakat ini saja..
Assalam..

Older Post
Meet Me

Welcome To My Blog. Mr Emir : Follow meI'm the honest person on this world . Harhar .
Older Post


Navigation
About Links Entries Stuff


Tagboard

Credits
Skins: Hafni
basecode: Nuke
Helped: LOxo
BEST VIEW ON GOOGLE CHROME